Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Google Podcasts

Google brengt podcast-app nu ook uit voor iPhones

25 maart 2020 15:53

Google heeft zijn podcast-app nu ook uitgebracht voor iPhones. De app is bovendien op alle platformen opnieuw ontworpen, om het vinden van nieuwe podcasts makkelijker te maken.

Dat heeft de zoekgigant aangekondigd op zijn blog. De web-app van Google Podcasts heeft nu ook ondersteuning voor abonnementen, zodat je daar je vaste shows snel kunt vinden en beluisteren. 

De vernieuwde app heeft drie tabbladen: Thuis, Ontdekken en Activiteit. In de Thuis-tab vind je nieuwe afleveringen van alle podcasts waar je een abonnement op hebt, terwijl in Ontdekken nieuwe programma’s worden aangeraden op basis van je interesses.

Bij het tabblad Activiteit vind je je huidige wachtrij en geplande downloads. Hier kun je ook je geschiedenis induiken, om te zien welke afleveringen je eerder hebt beluisterd. 

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook:

Podcast: Loopt Volkswagen in op Tesla?

Android later deze week

Het herontwerp is al te vinden in de zojuist uitgebrachte iOS-apps. Android-bezitters zullen in de loop van de week de update ook tot hun beschikking krijgen.

De app heeft ook ondersteuning voor notificaties, zodat je meteen bericht krijgt bij een nieuwe aflevering. Een vergelijkbare functie is al langer op YouTube te vinden, waar gebruikers het belletje kunnen aanzetten voor meldingen bij video’s. 

Afleveringen kunnen ook automatisch worden gedownload - waarbij je kunt instellen om alleen op wi-fi te downloaden, of ook op 4G. Het is per podcast in te stellen waarvan je afleveringen meteen wil downloaden. Daarnaast is het mogelijk om beluisterde afleveringen na een bepaalde periode te wissen.

Luister ook de Bright Podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore