WeTrance

Meditatief schilderen tijdens het downloaden bij WeTransfer

25 maart 2020 14:38 Aangepast: 25 maart 2020 15:10

WeTransfer lanceert een nieuwe functie tijdens het wachten: ColorPush. Daarmee kun je in je browser schilderen tijdens het downloaden of uploaden van je bestanden.

Bestandendeeldienst WeTransfer uit Amsterdam vermaakt je tijdens het wachten op je download met ColorPush. Terwijl je download of upload bezig is (en dat kan tijdens deze drukke periode op internet wel eens lang duren) kun je schilderen op een online canvas. 

ColorPush laat je door middel van het bewegen van je cursor, of als de camera is ingeschakeld, met je handen en hoofd, generatieve kunst creëren. De 'wachtverzachter' is zo gemaakt dat er in verschillende penseelstreken, dichtheden en snelheden op een wit scherm een wervelwind aan kleur ontstaat.

De sessie duurt 90 seconden, waarna je je kunst kunt downloaden en je wordt gevraagd je kunst te delen met #ColorPush. 

Zach Lieberman

ColorPush is een samenwerking met de in New York gevestigde kunstenaar en pedagoog Zach Lieberman. “Het komt voort uit experimenten die ik op Instagram doe. Ik vind het fantastisch om me mee bezig te houden."

Hij maakt kunstwerken met code en richt zich op het bouwen van experimentele teken- en animatietools. Zach maakt interactieve omgevingen die de deelnemers uitnodigen om performers te worden, waarbij hij zich vooral richt op het gebruik van de computer als medium voor de poëzie. De samenwerking komt voort uit WeTransfer's interne Creative Studio om innovatie en creativiteit op de werkplek te stimuleren.

De meditatieve ervaring zal een maand lang op Wetransfer.com draaien. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van