Op eigen risico

KPN-klanten mogen voortaan eigen modem gebruiken

25 maart 2020 13:13 Aangepast: 25 maart 2020 16:03

Abonnees van KPN hebben voortaan de keuze om een eigen modem te gebruiken in plaats van de gebruikelijke Experia Box.

"Gebruik je liever een eigen modem in plaats van de Experia Box die je van KPN in bruikleen krijgt? Die vrijheid geven we je graag", belooft de provider voortaan op zijn website

Op die pagina staan ook alle instellingen om je zelfgekochte modem te configureren met het KPN-netwerk. De instellingen verschillen per abonnementssoort. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende ADSL- en VDSL-connecties en glasvezel. Door in te loggen op de pagina zie je meteen welke connectie jij hebt.

Boze XS4ALL-klanten

Hiermee lijkt KPN boze XS4ALL-klanten tegemoet te komen. De provider stopte recent met het providermerk, ondanks meerdere protesten van abonnees.

Zij vreesden minder keuzevrijheid te hebben als ze door KPN als klant worden overgenomen.

Op eigen risico

Hoewel klanten nu vrij zijn om een eigen modem of router aan het internet te hangen, waarschuwt KPN voor de risico’s hierbij. De provider zegt niet aansprakelijk te zijn als een klant problemen ervaart met een eigen apparaat.

KPN-klanten krijgen voortaan ook de keuze om een modem van FritzBox te huren voor 7,49 euro per maand. Voor dat bedrag krijg je ook toegang tot een helpdesk die helpt met problemen bij dit modem.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore