Quarantech: corona en tech

Singapore deelt app voor opsporen corona met hele wereld

25 maart 2020 12:40 Aangepast: 25 maart 2020 13:45
Beeld © AFP

De overheid van Singapore gaat zijn app voor het in kaart brengen van individuele besmettingen met het coronavirus gratis met andere landen delen.

De app TraceTogether wordt open-source aangeboden door het ministerie van Gezondheid van Singapore aan andere landen, meldt The Straits Times. Burgers die de app installeren, krijgen een melding als ze in de buurt zijn geweest van iemand bij wie coronabesmetting is vastgesteld.

Anoniem volgen

De app houdt op anonieme wijze in de gaten welke telefoons dicht genoeg bij elkaar in de buurt zijn geweest om een besmetting mogelijk te maken. Handig, want corona kan ook zonder ziektesymptomen al overdraagbaar zijn.

Zo is het voor patiënten moeilijk om terug na te gaan bij wie zij allemaal dicht in de buurt zijn geweest. Omdat de app open-source is, staat het landen vrij zelf aanpassingen te doen.

Veel testen

Singapore kent een andere aanpak van de coronacrisis dan Nederland. In Singapore worden veel meer mensen getest, soms ook voordat zij symptomen hebben, en bijvoorbeeld in thuisquarantaine geplaatst. In Nederland wordt meestal in een later stadium op corona getest, pas wanneer patiënten klachten krijgen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RIVM start met kleinere versie Infectieradar.nl

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Onderzoek: coronavirus overleeft een dag op kartonnen doos

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van