Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Apple Stores

'Apple begint in april met heropenen winkels'

25 maart 2020 10:22 Aangepast: 25 maart 2020 10:59
Beeld © Getty

Apple zou in de eerste helft van april beginnen met het heropenen van zijn fysieke winkels. Eerder gingen de panden op slot wegens het coronavirus.

Officieel heeft de techreus dit nog niet bevestigd, maar retailbaas Deirdre O'Brien heeft de plannen intern besproken. Een memo aan personeel kwam na een lek in handen van 9to5Mac.

De techreus opende recent weer de deuren van zijn winkels in China, waar het aantal infecties na een lockdownperiode fors is gedaald. Nu zou het bedrijf vergelijkbare stappen overwegen in andere landen.

'Verspreid openen'

"We gaan al onze retaillocaties buiten China verspreid weer openen", belooft O'Brien. "We verwachten dat sommige locaties in de eerste helft van april weer open zullen zijn."

Het is nog de vraag welke winkels als eerste openen en waar nog iets langer wordt gewacht. Volgens de topvrouw is dit afhankelijk van de situatie in bepaalde gebieden. Winkels kunnen in sommige landen simpelweg nog niet openen, omdat alles volledig op slot zit.

Nederland

In Nederland zijn veel winkels nog wel open. Horeca, kappers en casino's moeten verplicht hun deuren sluiten, maar veel andere locaties moeten hier hooguit maatregelen nemen. Sommige ketens nemen echter het zekere voor het onzekere. Bij IKEA kun je bijvoorbeeld alleen nog bestellingen afhalen.

Apple zou in ons land de winkels weer kunnen openen, maar het is de vraag of het techbedrijf dit in ons land in april ook verstandig vindt. O'Brien belooft dat er meer informatie wordt gedeeld zodra specifieke openingsdagen voor de eerste winkels zijn bepaald.

Getest: de nieuwe iPad Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore