Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Plague Inc

Makers Plague Inc. doneren kwart miljoen aan strijd tegen corona

24 maart 2020 16:24

De makers van de game Plague Inc. hebben 250.000 dollar gedoneerd aan gezondheidsorganisatie die strijden tegen het coronavirus.

Plague Inc. werd recent ineens razend populair door de uitbraak van het coronavirus. "Namens alle spelers van Plague Inc. hebben we 250.000 dollar verdeeld onder de Coalition of Epidemic Preparedness en de Wereldgezondheidsorganisatie", aldus de gameontwikkelaars. Omgerekend is dat ruim 230.000 euro.

In Plague Inc. probeer je een virus zo effectief mogelijk te verspreiden en zo de gehele wereld te infecteren. “Ik had acht jaar geleden echt niet gedacht dat zoveel mensen de game als hulpmiddel zouden gebruiken tijdens een echte pandemie”, aldus bedenker James Vaughan.

Nieuwe spelmodus

De game krijgt binnenkort ook een nieuwe modus die het concept omdraait: dan moet je juist proberen de mensheid te redden van een pandemie. Het maakt de ondertoon van het spel iets positiever in de huidige coronacrisis.

Ontwikkelaar Ndemic Creations waarschuwde recent al dat het spel “geen bron van informatie over het coronavirus is”. Spelers werden geadviseerd om hun informatie te halen bij officiële gezondheidsorganisaties.

Verboden in China, wereldwijde hit

De Chinese overheid was niet gediend van de game. Toen het coronavirus daar serieuzere vormen aannam, werd het spel uit appwinkels in het land verwijderd.

Internationaal was de game echter een grote hit. In Nederland staat hij nog steeds op de tweede plaats in de lijst met populairste betaalde games.

Tips: maak je telefoon en laptop schoon

Geen tech-tips missen? Abonneer op het Bright YouTubekanaal.

Volg de updates over tech en corona.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De beste apps voor videobellen met collega's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore