Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Quarantech: corona en tech

Amazon maakt kinderseries gratis op Prime Video

24 maart 2020 15:55
Beeld © Getty

Goed nieuws voor ouders die thuiszitten met kinderen: op Amazon-streamingdienst Prime Video zijn allerlei kinderseries gratis te bekijken.

Hierdoor is geen abonnement vereist om de programma's te bekijken. Het gaat voornamelijk om kinderseries die Amazon zelf heeft laten produceren voor de dienst.

Een abonnement op Amazon Prime Video kost normaal gesproken 3 euro per maand. Die prijs is met de komst van Amazon naar Nederland recent naar beneden gegaan: eerder betaalden klanten iets meer.

Ziggo en Disney

Amazon is niet het eerste mediabedrijf dat zijn kinderprogramma's gratis aanbiedt: abonnees van VodafoneZiggo hebben tijdelijk toegang tot betaalzenders voor kinderen, als hulpmiddel tijdens de huidige corona-epidemie. Op streamingdienst Disney+ is inmiddels ook al Frozen 2 te bekijken - maanden eerder dan origineel het plan was.

Gebruikersprofielen op Prime VIdeo

Op dit moment zou Amazon ook werken aan een langverwachte functie voor Prime Video: de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen te maken. Deze optie zit al in streamingdiensten zoals Netflix en Disney+, maar ontbreekt tot op heden bij de dienst van Amazon.

Hoewel de functie nog niet is aangekondigd, lijkt Amazon hem al te testen bij een kleine groep gebruikers. Gadgets360 spotte de profieloptie tijdens het streamen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore