Gratis af te halen

Elon Musk doneert 1255 medische ventilatoren voor strijd tegen corona

24 maart 2020 15:33 Aangepast: 24 maart 2020 15:34
Tesla-ceo Elon Musk Beeld © Getty Images

Tesla-topman Elon Musk heeft 1255 medische ventilatoren opgekocht. Hij gaat ze gratis weggeven aan instanties die ze nodig hebben in de strijd tegen het coronavirus.

Dat meldt Musk op zijn Twitter-account. Medische ventilatoren zijn van groot belang bij het behandelen van ernstig zieke coronapatiënten. 

"China had een overschot, dus we hebben 1255 ventilatoren gemaakt door ResMed, Philips en Medtronic gekocht." Alle aangeschafte modellen zouden zijn goedgekeurd door de medische waakhond in de VS.

Na de koop afgelopen vrijdag zijn alle exemplaren via luchtpost naar Los Angeles verscheept. "Wie een gratis ventilator wil, moet het laten weten", aldus de miljonair. Eerder doneerde Musk 50.000 mondkapjes in Los Angeles. Daarnaast zouden er nog eens 250.000 klaarliggen om naar ziekenhuizen te verzenden.

Eerder was Musk nog vrij sceptisch over het coronavirus. Een Amerikaanse Tesla-fabriek ging pas na protest dicht, waarbij Musk zei dat de gevolgen van de paniek groter zullen zijn dan die van het virus zelf.

Miljoenen mondkapjes

Grote techbedrijven doen steeds meer in de strijd tegen het coronavirus. Recent bleek nog dat Apple miljoenen gezichtsmaskers had gedoneerd aan ziekenhuizen in de Verenigde Staten en Europa. 

De Chinese Alibaba-oprichter Jack Ma doneerde recent ook 1 miljoen maskers aan Amerikaanse ziekenhuizen. Daarnaast gaf hij ook 500.000 testkits weg om de ziekte mee te identificeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple doneert miljoenen mondkapjes in VS en Europa

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van