Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Apple CarKey

'Apple werkt met BMW aan iPhone als autosleutel'

24 maart 2020 11:51 Aangepast: 24 maart 2020 17:00
Beeld © BMW

Mogelijk wordt BMW het eerste automerk waarbij de iPhone als autosleutel gebruikt kan worden, met de nieuwe Apple CarKey-functie.

Dat blijkt uit een gelekte voorlopige versie van iOS 14, in handen van 9to5Mac. Met de CarKey-functie kan een iPhone worden gebruikt om een auto van het slot te halen, lekte eerder al uit.

In het geval van BMW kunnen gebruikers zelf kiezen of ze alleen de deuren, alleen de kofferbak of beiden willen kunnen ontgrendelen met hun telefoon. Dat toont Twittergebruiker DongleBookPro met screenshots van de functie.

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode

Ook kan worden gekozen of controle met gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode nodig is. Zo niet dan gaan de deuren van het slot zolang de gebruiker een iPhone bij zich heeft, zoals dat met moderne autokaartjes ook al werkt.

Daarbij wordt mogelijk de nieuwe Ultra Wideband-chip in nieuwe iPhones gebruikt. Die chip kan nauwkeurig zijn locatie ten opzichte van een ander apparaat bepalen.

Makkelijk uitlenen

Voordeel van de CarKey-functie is dat ook anderen uitgenodigd kunnen worden. Zo kan iemand zijn auto bijvoorbeeld uitlenen zonder sleutels te overhandigen.

BMW zou de CarKey-functie inbouwen als onderdeel van Digital Key 3.0, een standaard voor het contactloos openen van autodeuren. Zowel Apple als BMW zijn aangesloten bij de groep die Digital Key opstelt. BMW wilde de functie niet bevestigen of ontkennen, Apple had geen commentaar.

De twee bedrijven werkten eerder samen; BMW had als eerste auto's waarin Apple CarPlay draadloos gebruikt kon worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

iOS 14 gelekt: nieuw in iPhone, iPad en Apple Watch

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore