Quarantech: corona en tech

Twitter groeit hard door coronacrisis: veel nieuwe gebruikers

24 maart 2020 11:00 Aangepast: 24 maart 2020 11:03
Beeld © Getty

Twitter heeft er in een jaar tijd bijna een kwart nieuwe actieve gebruikers bij gekregen. Vooral in het huidige kwartaal gaat het hard.

Twitter heeft op dit moment rond de 164 miljoen dagelijks actieve gebruikers, meldt het bedrijf. Dat is 23 procent meer dan de 134 miljoen actieve gebruikers in het eerste kwartaal van 2019.

Het effect van de coronacrisis is volgens Twitter zichtbaar: in het huidige kwartaal ligt het aantal actieve gebruikers 8 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal. Dat is een groei van 12 miljoen.

"Het doel van Twitter is om het openbare gesprek te dienen, en in deze moeilijke tijden is ons werk nog nooit zo belangrijk geweest", zegt Twitter-ceo Jack Dorsey.

Advertentiemarkt krimpt

Twitter verdient vooralsnog niet aan dat extra gebruik. De advertentiemarkt daalt vanwege het coronavirus, waardoor Twitter zijn omzetverwachting terugtrekt.

Het bedrijf haalt zijn meeste inkomsten uit reclames, en verwacht dat die inkomsten dit kwartaal lager liggen dan een jaar geleden. De gevolgen op de omzet zijn door de crisis moeilijk in te schatten, stelt Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter verwijdert actief tweets met onzin over coronavirus

Technologie tegen coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore