Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Quarantech: corona en tech

Nederlandse internetzender leest 24/7 coronanieuws voor

23 maart 2020 14:21 Aangepast: 23 maart 2020 14:50
Beeld © GettyImages

Bij de nieuwe Nederlandstalige internetzender Corona Radio Nieuws 24/7 leest een computerstem de hele dag nieuwsberichten voor.

Mocht je nog niet genoeg coronanieuws gelezen hebben, dan kan je eens intunen bij het online radiostation Corona Radio Nieuws 24/7 (even naar beneden scrollen). Op deze zender worden de laatste berichten over het coronavirus voorgelezen door een computerstem. Er zijn ook jingles en een snel muziekje onder de voordrachten te horen.

De zender is een initiatief van het Hilversumse bedrijf XS2Radio, dat zich specialiseert in het voorlezen van artikelen, zodat nieuwssites en mediaplatforms gemakkelijk radiostations kunnen maken van de getypte berichten. Voor deze demo filtert het alle corona-gerelateerde berichten van de NOS.

Google leest ook voor

Er zijn meer bedrijven bezig met het toegankelijk maken van geschreven artikelen door computergestuurde voorlezers in te zetten. Zo kan de Google Assistent elke pagina voorlezen die op dat moment op de smartphone getoond wordt. De gebruiker hoeft alleen de opdracht 'Ok, Google, lees voor' uit te spreken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google Assistent leest nu je appjes en sms'jes voor

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Leestip: waarom we stiekem genieten van gemene comments online

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore