Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Not-terdam

Ziggo stopt voorlopig uitrol gigabit-internet

23 maart 2020 12:02 Aangepast: 23 maart 2020 13:02
Beeld © VodafoneZiggo

VodafoneZiggo legt de werkzaamheden voor de uitrol van het snelle gigabitnetwerk tijdelijk stil. De geplande uitrol in Rotterdam deze week is ook uitgesteld.

Een tegenvaller voor klanten van VodafoneZiggo die zitten te wachten op het snelle gigabitnetwerk van het bedrijf: voorlopig wordt het netwerk niet verder uitgerold. Dat laat woordvoerder Hans Den Heijer weten. Het gigabitnetwerk biedt een downloadsnelheid van maximaal een gigabit per seconde (1 Gbps).

Ziggo zet de komende periode alle mankracht in om een overbelasting van het netwerk te voorkomen door de stijging van het datagebruik vanwege het coronavirus. Ook komen monteurs alleen nog langs in urgente situaties en zijn alle werkzaamheden geschrapt.

Rotterdam

Dat is extra jammer voor klanten in Rotterdam, aangezien de lancering van de nieuwe snelheid voor deze week gepland stond. "Het giga-pakket wordt gecombineerd met een installatiemonteur en onze monteurs worden gezien de omstandigheden niet (of anders) ingezet," aldus Den Heijer. "Zodra er een nieuwe datum bekend is, zullen wij onze klanten informeren."

Geen nieuwe regio's

Aankondigingen voor nieuwe gebieden zijn ook geschrapt. Eerder was het doel van het bedrijf om aan het einde van dit jaar meer dan de helft van de aansluitingen toegang tot het gigabitnetwerk te geven. Het is te verwachten dat deze doelstelling nu niet gehaald wordt.

De maatregelen hebben geen consequenties voor de gebieden waar het netwerk al actief is, namelijk in Utrecht, Den Haag en Hilversum.

Concurrent KPN startte begin deze maand met de uitrol van gigabit-internet via glasvezel. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

KPN start uitrol gigabitinternet op glasvezel

Meer tech-tips? Volg Bright op YouTube.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore