Tech

ING blijft TAN-codes nog even gebruiken wegens coronavirus

22 maart 2020 19:44 Aangepast: 22 maart 2020 19:54

ING blijft nog iets langer dan gepland de TAN-codes gebruiken voor internetbankieren. Plannen om het systeem uit te faseren staan op losse schroeven door het coronavirus.

Dat staat in een verklaring op de website van de bank. ING heeft op het moment "werkelijk geen idee" wanneer de stekker uit het TAN-systeem getrokken zal worden. "Alles staat op zijn kop en dat geldt ook voor onze plannen."

De bank kan namelijk niet garanderen genoeg personeel te hebben voor de overstap. Hoewel veel mensen al zijn overgestapt op het nieuwe systeem, maar de laatste klanten zouden contact moeten opnemen met de klantenservice om hiermee geholpen worden.

Twee jaar geleden kondigde ING het plan aan om met TAN-codes te stoppen. Alle klanten werden sindsdien overgezet naar het vernieuwde Mijn ING, waarbij betalingen via een smartphone-app bevestigd worden.

'Nog even uitgesteld'

Het plan was om ergens in maart te stoppen met TAN, maar dat is "nog even uitgesteld". Al ruim dertig jaar biedt ING de mogelijkheid om met TAN-codes een betaalopdracht te bevestigen.

De laatste jaren werden die codes vooral gebruikt om betalingen via internetbankieren te bevestigen, maar vroeger werden ze via de papieren post verstuurd.  

Technologie tegen corona: gaat dit helpen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore