Tech

'Nederlanders zeggen sportzenders op tijdens coronacrisis'

22 maart 2020 16:54 Aangepast: 23 maart 2020 11:35

Veel Nederlanders zouden inmiddels hun abonnementen op sportzenders zoals Fox Sports en Ziggo Sport stopzetten, omdat veel grote wedstrijden zijn afgelast wegens het coronacrisis.

Dat meldt Totaal TV. Volgens de site "regent het opzeggingen". Een concreet aantal wordt niet genoemd. Helpdesks worden bestookt met de vraag of het mogelijk is abonnementsgeld terug te krijgen van de zenders in kwestie.

Volgens Ziggo en KPN is dat niet mogelijk. Wel krijgen klanten de optie om het abonnement meteen stop te zetten. Bij Ziggo kan dat tijdelijk altijd, ongeacht de originele looptijd op één van de betaalzenders. 

Videokwaliteit lager

Hoewel er amper sport te zien is, wordt er tijdens de coronacrisis op andere platformen veel meer gestreamd. Het leidde zelfs tot een verzoek van Europa om de streamingkwaliteit te verlagen om de grote impact op het internet in te teugelen. Een verzoek waar Netflix, YouTube en Disney+ gehoor aan gaven.

Football Manager

De impact van het coronavirus op dit sportjaar is groot. Zo werd recent besloten om het EK uit te stellen naar volgend jaar. Ook veel grote F1-evenementen zijn gestaakt, waaronder in Zandvoort.

Voetbalfans hebben wel één kleine meevaller: de game Football Manager is tijdens de virusuitbraak tijdelijk gratis te downloaden.

Technologie tegen corona: gaat dit helpen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore