Quarantech: corona en tech

Apple doneert miljoenen mondkapjes in VS en Europa

22 maart 2020 16:32 Aangepast: 23 maart 2020 11:43
Archieffoto. Beeld © ANP

Techreus Apple gaat miljoenen mondkapjes doneren om te helpen in de strijd tegen het coronavirus.

Dat maakte CEO Tim Cook bekend op Twitter. "Onze teams zijn bezig om middelen te verzamelen voor zorgmedewerkers die tegen Covid-19 strijden", aldus de topman. "We gaan miljoenen mondkappen doneren aan professionals in de Verenigde Staten en Europa."

Daarmee lijkt Apple de mondkappen te voorzien aan bijvoorbeeld doktoren en ziekenhuispersoneel. Die komen het meest in aanraking met het virus, maar kunnen door de grote uitbraak steeds moeilijker mondkapjes en andere beschermende middelen vinden.

Twee miljoen in VS

Het is niet bekend hoeveel mondkappen Apple precies wil gaan doneren, maar volgens de Amerikaanse vice-president Mike Pence gaan er twee miljoen naar professionals in de Amerikaanse zorg.

Daarmee lijkt Apple het voorbeeld te volgen van de Chinese Alibaba-oprichter Jack Ma. Die doneerde recent 1 miljoen maskers aan Amerikaanse ziekenhuizen, plus nog eens 500.000 testkits om het virus mee te identificeren.

Overwerk bij Amazon

Amazon-topman Jeff Bezos belooft daarnaast het overwerk van magazijnmedewerkers te verhogen in de Verenigde Staten, aldus Reuters. Zij werken vaak over tijdens het coronavirus, om te zorgen dat mensen nog bestellingen binnenkrijgen tijdens thuisquarantaines.

Videokwaliteit omlaag

Europa vroeg streamingdiensten onlangs om de streamingkwaliteit te verlagen, om de impact op het internet te verminderen. Veel mensen zitten thuis namelijk te streamen, met gevolgen voor het netwerk.

Inmiddels hebben Netflix, YouTube, Amazon, Disney+, Facebook, Instagram en Apple hier gehoor aan gegeven. Ze hopen het dataverkeer door video's met ongeveer een kwart terug te brengen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van