Streaming

Disney+ gaat ook beeldkwaliteit verlagen

21 maart 2020 21:44 Aangepast: 21 maart 2020 22:13
Beeld © Disney

In navolging van YouTube, Netflix en Amazon gaat ook Disney+ de beeldkwaliteit verlagen.

Disney+ volgt daarmee het voorbeeld van andere streamingdiensten, waaronder Netflix, YouTube en Amazon Prime Video, om zo de druk op het internet te verlagen.

Vanwege het coronavirus zitten veel mensen thuis films en series te kijken op verschillende streamingdiensten, waardoor de druk op het internet in sommige landen groot kan worden. Om de druk te verlichten op Disney+ en andere streamingdiensten gaat de beeldkwaliteit nu met 25 procent omlaag.

Europese Commissie

De beslissing werd door de bedrijven gemaakt na een voorstel van de Europese Commissie. Netflix beloofde eerder al dat kijkers niets zullen merken van de verminderde beeldkwaliteit. Bij YouTube wordt de standaardinstelling een lagere beeldkwaliteit, maar kunnen gebruikers de kwaliteit handmatig weer hoger zetten.

Disney+ startte op 12 november 2019 in Nederland, Canada en de Verenigde Staten. Op 24 maart gaat Disney's videodienst live in zeven Europese landen, in april volgt de introductie in Frankrijk.

Top 10: series die je nu kan streamen

Toename dataverkeer

Europese providers maakten deze week melding van een forse toename van het dataverkeer. Het ging volgens Vodafone zelfs om een stijging van 50 procent op sommige plaatsen.

Ook in Nederland is er een toename van het dataverkeer. Maar de grote Nederlandse providers en het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX zeggen tegen Bright.nl dat de netwerkcapaciteit in Nederland momenteel ruim voldoende is.

Geld besparen op streamingdiensten

Meer kijktips? Check de Bright Tips-agenda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore