Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Foetsie

Instagram test chat met verdwijnende berichten

20 maart 2020 15:27 Aangepast: 22 maart 2020 06:03
Beeld © Getty

Instagram test een chatfunctie waarbij de tekstberichten na het lezen verdwijnen, zoals bij Snapchat al jaren standaard is.

Instagram heeft al enkele functies van Snapchat overgenomen, met name de Stories-functie. Nu wordt ook een Snapchat-achtige chatdienst getest, zegt een woordvoerder van Facebook tegen TechCrunch. De test werd ontdekt door Jane Manchun Wong, die apps van sociale media uitpluist naar nieuwe functies.

Instagram laat gebruikers al sinds begin 2018 kiezen of ze foto's en video's in de chat willen laten verdwijnen. Er is keuze uit eenmalig of meermaals bekijken, of het permanent in de chat plaatsen van foto's en video's.

De nieuwe functie is in ieder geval in de testfase een apart chatveld. De functie werkt dan vergelijkbaar met Snapchat: berichten verdwijnen zodra de ontvanger ze heeft gezien, en het chatvenster of Instagram heeft afgesloten.

Snapchat kopiëren

Instagram heeft groot succes met het kopiëren van functies van Snapchat. Een overname door Facebook zag Snapchat enkele jaren geleden niet zitten. Inmiddels heeft Instagram Stories ruim 500 miljoen dagelijkse gebruikers, tegenover de 218 miljoen gebruikers van Snapchat als geheel.

WhatsApp test sinds oktober ook een functie met berichten die het lezen weer verdwijnen. Daarmee heeft Snapchat voorlopig als enige grote app een zelf-wissende chatfunctie, wat de app voor een groep gebruikers aantrekkelijk maakt. Zo hoeven zij zich minder zorgen te maken dat verstuurde berichten hen blijven achtervolgen.

Volg Bright op Instagram voor meer tech en gadgets

Meer updates over technologie en de coronacrisis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook brengt redesign van website uit met donkere modus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore