Toeleveranciers

'Productie Apple kwakkelt nog steeds door coronavirus'

20 maart 2020 10:59
Beeld © AFP

Hoewel China weer langzaam opkrabbelt na de uitbraak van het coronavirus, zouden nieuwe Apple-producten toch vertraging kunnen oplopen door kwakkelende leveranciers elders.

Apple kondigde deze week een nieuwe MacBook Air en iPad Pro aan, die ook binnenkort al leverbaar zijn. Die producten werden echter begin januari al gefabriceerd, meldt Bloomberg op basis van ingewijden in de productieketen. De Chinese fabrieken gingen pas in februari dicht door het coronavirus.

Hoewel iPhone-fabrikant Foxconn onlangs sprak van een 'boven verwachting goede' doorstart van de fabrieken, blijft het voor nog aanstaande Apple-producten een probleem. Inmiddels is er in veel andere landen een isolatie afgekondigd, die weer andere toeleveranciers van Apple treft.

Productie nieuwe iPhones pas in mei

De lancering van de nieuwe iPhones voor dit najaar, met onder meer 5G, zou nog steeds op schema liggen, schrijft Bloomberg. Dat zou vooral zijn omdat de productie van die toestellen pas in mei zou beginnen.

Of alle cruciale fabrieken tegen die tijd weer draaien, is door het coronavirus onduidelijk.

Apple voorkomt 'hamsteren'

Apple ziet zijn huidige voorraad in iPhones en AirPods al krimpen, en beperkt daarom de verkopen. Het bedrijf verkoopt momenteel nog maar twee iPhones per persoon in zijn webwinkel, om het hamsteren van iPhones te voorkomen.

De beperking geldt ook voor andere producten, waaronder de nieuwe MacBook Air en iPad Pro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Tech tegen coronavirus: deze innovaties moeten helpen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van