Ga naar de inhoud
Tech

Pathé Thuis schakelt tandje bij tijdens coronacrisis

Pathé Thuis is in gesprek met diverse filmdistributeurs over het eerder aanbieden van bioscoopfilms vanwege de huidige coronacrisis. Met Universal Pictures werd donderdag al een overeenkomst bereikt, zo bevestigt de streamingdienst.

Dat betekent dat vrijdag de horrorfilm The Invisible Man en kostuumdrama Emma al on demand verkrijgbaar zijn. Beide films trokken tot vorige week nog volle zalen. Volgens een woordvoerder volgen mogelijk vrijdag in de loop van de dag meer titels.

Afgelopen week werd al duidelijk dat verschillende bedrijven experimenteren met het afschaffen van de zogenoemde bioscoopwindow, de periode dat een filmtitel exclusief in de bioscopen te zien is. Eerder gingen al de bekroonde bioscoopfilms, Parasite en Mijn Rembrandt, eerder online omdat alle bioscopen in Nederland hun deuren hebben gesloten vanwege het coronavirus.

De pandemie is voor Pathé Thuis een bijzondere periode. In de afgelopen week zag de streamingdienst tussen de 80 en 90 procent meer transacties en een vervijfvoudiging in het aantal nieuwe aanmelders. Voor komend weekeinde wordt een nog hogere groei verwacht.

De populairste films zijn momenteel Contagion, Parasite, Penoza: The Final Chapter, Le Mans '66 en Joker. Onder kinderen worden Frozen 2 en Everest: De Jonge Yeti het meest bekeken.