Ga naar de inhoud
Autoproductie

Autofabrieken sluiten door coronavirus

Bijna alle autofabrieken worden vanwege het coronavirus gesloten. Wat betekent dat voor ons?

Volkswagen, Renault en Ford hebben alle Europese fabrieken stilgezet. In de Verenigde Staten gooien ook bijna alle automakers de deuren op slot. General Motors, Ford, Fiat/Chrysler en Honda deden de deuren al dicht.

Tesla maakt in Fremont nog auto's op een kwart van de normale capaciteit. In plaats van 10.000 mensen, zijn er nu nog 2500 mensen aan het werk. Volgens de overheid in Alameda County is Tesla geen cruciaal onderdeel van de maatschappij en mogen ze dus niet op 100 procent capaciteit doorwerken. Maar met een minimaal aantal mensen de basis in stand houden is toegestaan. Auto's bouwen valt daar niet onder volgens een woordvoerder van Alameda County.

VDL Nedcar

In Europa zijn op dit moment een groot deel van de fabrieken al dicht. Volvo in Gent is nog open en ook VDL Nedcar in Born bouwt nog steeds auto's voor BMW. In die fabrieken worden de kantines dicht gehouden en pauzes gespreid, maar preventief scannen op koorts lukt niet door een gebrek aan apparaten om dat te doen.  

Europese autofabrikanten als FCA (Fiat) verwachten dat als ze in april weer open mogen het aantal auto's dat niet gebouwd is weer ingehaald kan worden. Bovendien wordt aangegeven dat de vraag naar auto's bijna stil is komen te liggen en dat de productiestop dus geen groot probleem voor klanten hoeft te vormen als hij niet te lang duurt.

Tesla Model Y

Voor auto's waar grote vraag naar is zal de wachtlijst ongetwijfeld oplopen, zeker als de productiestop in april nog van kracht blijft. Tesla had net een paar maanden de productie op orde, maar krijgt nu dus ook met onvoorziene vertragingen te kampen voor onder meer de Tesla Model Y

Elon
Lees ook
Elon Musk wil apparatuur bouwen voor behandeling coronapatiënten
Tesla-fabriek
Lees ook
Tesla-fabriek ondanks kritiek Elon Musk dicht wegens coronavirus
Tesla
Lees ook
Tesla start officieel met leveren Model Y
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl