Elektrische auto's

Tesla-fabriek ondanks kritiek Elon Musk dicht wegens coronavirus

18 maart 2020 16:04 Aangepast: 18 maart 2020 16:07
Elon Musk is nu goed voor 188,5 miljard dollar. Beeld © EPA

De Tesla-fabriek in Californië sluit drie weken de deuren wegens het coronavirus. Dat terwijl topman Elon Musk eerder nog fel tegen een sluiting was.

Door de sluiting kunnen minder exemplaren van de nieuwe Tesla Model Y worden gefabriceerd, wat kan leiden tot tekorten en vertraagde levering voor sommige kopers.

De fabriek moest noodgedwongen sluiten, meldt de BBC. De regio Alameda, waar de fabriek staat, vereist dat alles behalve de meest essentiële locaties hun deuren sluiten.

Paniek

Musk schreef recent een brief aan personeel waarin hij kritisch was op hoe overheden winkels en andere bedrijven sluiten tijdens de coronacrisis. "De schade die deze paniek aanricht is veel groter dan de schade door het virus zelf", aldus de CEO. 

Hij herhaalde hetzelfde punt ook op Twitter. "Als we te veel medische hulpmiddelen steken in het coronavirus, dan gaat dat ten korte van andere ziektes."

Ziekmelden mag

Musk benadrukte tegenover personeel wel dat voorzichtigheid tijdens deze uitbraak fundamenteel is. "Ik wil heel duidelijk zijn: wie zich ook maar een beetje ziek of oncomfortabel voelt, hoeft zich niet verplicht te voelen om naar werk te komen."

Tesla is nog maar net begonnen met het leveren van de nieuwe Model Y. Deze auto is deels gebaseerd op de Model 3, maar heeft meer laadruimte of kan met zeven stoelen worden geleverd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla start officieel met leveren Model Y

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van