Robotauto's

Waymo en Uber halen zelfrijdende auto's van de weg

18 maart 2020 12:09 Aangepast: 18 maart 2020 12:22

Google-dochterbedrijf Waymo en taxidienst Uber hebben veel van hun zelfrijdende auto's van de Amerikaanse wegen gehaald, als voorzorg vanwege het coronavirus.

Waymo meldde het stopzetten van de autonome ritten in een persverklaring. Normaliter rijden de zelfrijdende voertuigen van Waymo rond in Californië om ze te testen, maar dat zal tijdelijk niet meer gebeuren.

"Met de gezondheid en veiligheid van de gehele Waymo-gemeenschap in het achterhoofd, hebben we besloten onze Waymo One-dienst te staken terwijl we de situatie in de gaten houden. Ook worden onze ritten in Californië gestaakt."

Ook de robottaxi's in Phoenix worden van de Amerikaanse weg gehaald. Hoewel de wagens van Waymo zelfrijdend zijn, zit er meestal nog iemand achter het stuur om te controleren of de software correct werkt.

Paar uitzonderingen

Waymo heeft ook een aantal volledig zelfrijdende taxi's die geen bestuurder vereisen. Voor deze voertuigen wordt een uitzondering gemaakt, zodat ze op de weg kunnen blijven. Ze maken deel uit van een speciaal programma in Phoenix en mogen alleen gebruikt worden door passagiers die vooraf zijn gecontroleerd.

Volgens Waymo wordt de situatie rondom het coronavirus strak in de gaten gehouden. Zodra er wijzigingen zijn, zal worden heroverwogen of de zelfrijdende wagens weer de weg op mogen.

Uber en Cruise

Ook taxi-dienst Uber stopt tijdelijk met het testen van zijn zelfrijdende auto's op de openbare weg. Ook GM-onderdeel Cruise en startup Pony.ai halen de komende weken hun robotauto's van de weg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe zelfrijdende auto's zien voetgangers al op 500 meter

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla start officieel met leveren Model Y

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van