Twee dagen eerder

Animal Crossing en Doom nu al verkrijgbaar door coronavirus

18 maart 2020 10:34 Aangepast: 18 maart 2020 12:27

Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal zijn vandaag al verkrijgbaar in de Nederlandse winkels van Game Mania.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Vijf tips als je Animal Crossing: New Horizons gaat spelen

Beide games stonden origineel gepland voor vrijdag 20 maart, maar Game Mania heeft de verkoopdatum naar voren geschoven wegens het coronavirus. De winkelketen sluit vanaf donderdag tijdelijk de deuren om infectie met het virus te bestrijden, waardoor het de initiële verkoopdatum zou missen.

"Doordat wij onze winkels vanaf aanstaande donderdag zullen sluiten vonden wij het belangrijk dat klanten van Game Mania de kans krijgen om in deze moeilijke tijden toch nog te kunnen genieten van Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal", aldus een verklaring van de keten. 

Naar beide games wordt al lang uitgekeken. Doom Eternal is het vervolg op de recente reboot van een klassieke schietspelreeks, waarvan het vorige deel in 2016 uitkwam. Animal Crossing: New Horizons laat spelers een dorpje bouwen op een onbewoond eiland. 

Grote winkelketen

Game Mania is één van de grootste verkopers van videogames in Nederland. In 2019 had de keten in totaal 75 winkels. Dat aantal wordt wel afgebouwd: tegen 2021 moeten er 15 van die winkels zijn gesloten.

Het is onduidelijk of Game Mania de verkoopdatum in overleg met de spellenmakers heeft vervroegd. "Ik kan daar echt helemaal niks over zeggen", beklemtoont een woordvoerder van Nintendo, dat Animal Crossing uitgeeft, tegenover Bright.nl. Wel herhaalt hij dat de officiële verkoopstart gepland staat op 20 maart. 

Grote update

Recent maakte Nintendo bekend dat een grote update voor Animal Crossing al op woensdag beschikbaar zal worden gesteld. Hierdoor kunnen gamers die het spel vandaag al kopen meteen deze update installeren.

Een woordvoerder van Bethesda, verantwoordelijk voor Doom, zegt op de hoogte te zijn dat "retailers over de hele wereld hun uiterste best doen om hun klanten te bedienen voordat ze dichtgaan" wegens het coronavirus. Wel blijven de servers voor een nieuwe modus offline blijven tot vrijdag.

Game Mania was niet bereikbaar voor commentaar.

Frozen 2

Steeds meer bedrijven vervroegen hun plannen om mensen tijdens het coronavirus tegemoet te komen. Eerder deze week verscheen Frozen 2 bijvoorbeeld op Disney+, maanden eerder dan origineel het plan was.

Filmmaatschappij Universal wil zijn bioscoopfilms daarnaast sneller aanbieden op streamingplatformen. Op die manier hoeven mensen niet meer naar buiten om een bioscoop te bezoeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

KPN en Ziggo maken betaalzenders gratis tijdens coronacrisis

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van