Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smart Home

Sonos onthult nieuw systeem voor slimme speakers

17 maart 2020 14:00 Aangepast: 17 maart 2020 14:52

Sonos introduceert voor zijn slimme speakers een nieuw besturingssysteem, dat niet geïnstalleerd kan worden op sommige oudere luidsprekers.

Het nieuwe besturingssysteem wordt onder de naam Sonos S2 in juni beschikbaar gesteld. Door de nieuwe Sonos-app te downloaden kunnen alle ondersteunde speakers worden bijgewerkt naar het nieuwe systeem.

Betere audiokwaliteit mogelijk

Sonos S2 moet nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen. Volgens het audiobedrijf kun je op meer manieren je luidsprekers personaliseren en kan geluid op een hogere resolutie worden afgespeeld. 

Daarnaast wordt het mogelijk om meerdere kamers met elkaar te bundelen, zodat je bijvoorbeeld nummers makkelijk op de gehele benedenverdieping kunt afspelen.

Oude apparatuur niet ondersteund

Het nieuwe besturingssysteem zal niet werken op een aantal van de oudere Sonos-luidsprekers. De originele Zone Player, de Connect worden niet ondersteund, net als alle Connect: Amps verkocht tussen 2006 en 2015. De eerste generatie Play:5, CR200 en de Bridge worden ook overgeslagen.

Al die oude apparaten blijven draaien op het huidige besturingssysteem, dat voortaan bekend zal staan als Sonos S1. Hiervoor zullen de komende tijd nog steeds veiligheidsupdates worden uitgebracht. De luidsprekerfabrikant zegt ook samen te werken met andere bedrijven om te zorgen dat muziek- en spraakdiensten zo lang mogelijk blijven werken op Sonos S1. 

Reactie op ophef

Daarmee lijkt Sonos te reageren op recente ophef rond zijn speakers. Eerder dit jaar maakte het bedrijf bekend dat de bovengenoemde oudere luidsprekers niet langer ondersteund worden en ook geen veiligheidsupdates meer kunnen verwachten. Daar komt het bedrijf op terug door het oudere besturingssysteem voor vroegere speakers draaiende te houden.

Heb je speakers op zowel S1 als S2 in huis, dan heb je meerdere opties. Je kunt ze allemaal samen gebruiken in de S1-app, maar moet dan wel alle nieuwe functies missen. Een tweede mogelijkheid is om je audiosysteem op te splitsen, zodat sommige speakers op S1 zitten en anderen op S2. Dan kun je ze alleen niet meer groeperen.

Een alternatief is om al je oude S1-speakers te upgraden. Dat kan bij Sonos, dat bij een inruilprogramma 30 procent korting belooft.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sonos stopt met omstreden recyclemodus bij inruilprogramma

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sonos zegt sorry voor uitfasering speakers en wijzigt plannen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore