Ga naar de inhoud
Trolls

Bioscoopfilms Universal te streamen vanwege coronavirus

Films van de grote studio Universal die in de bioscoop draaien, zullen ook meteen tegen betaling te zien zijn bij streamingplatformen. Zo zijn de films te bekijken zonder naar buiten te gaan tijdens de coronacrisis.

Verschillende bioscoopfilms zijn binnenkort vroeg te zien op video-on-demand-diensten, zoals die van Apple, Google en Amazon, belooft Universal. De eerste film waarbij deze maatregel wordt genomen is Trolls: World Tour, die in april in première gaat. 

"We hopen dat mensen nog steeds naar de bioscoop gaan waar dit mogelijk is", stelt NBCUniversal-topman Jeff Shell in een verklaring. "Maar we begrijpen dat dit op steeds meer locaties lastig is geworden."

Steeds meer bedrijven sluiten tijdelijk de deuren, om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. In Nederland zijn veel bioscopen inmiddels ook dicht.

20 dollar

De Trolls-film kan vanaf 10 april bij streamingplatformen worden gehuurd. Huurders hebben na betaling 48 uur om de film te bekijken. In de Verenigde Staten kost dat 20 dollar, de filmstudio zegt tegen Variety dat wereldwijd een vergelijkbaar tarief gerekend zal worden. Dat doet vermoeden dat ook in Europa een vergelijkbare maatregel wordt getroffen.

De films The Hunt, The Invisible Man en Emma, die in sommige landen al in de bioscoop draaien, zullen ook eerder naar streamingplatformen komen. De eerste films verschijnen volgens Universal aanstaande vrijdag.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Opnames
Lees ook
Opnames nieuwe Matrix-film stilgelegd door coronavirus
Nieuw
Lees ook
Nieuw seizoen The Witcher laat op zich wachten door corona