Ga naar de inhoud
Quarantech: corona en tech

KPN en Ziggo maken betaalzenders gratis tijdens coronacrisis

Onder andere KPN en VodafoneZiggo hebben tijdelijk een aantal betaalzenders gratis gemaakt, zodat klanten iets te kijken hebben tijdens de coronacrisis.

Meerdere providers laten klanten een maand lang gratis kijken naar Film1, waarop de hele dag speelfilms worden gedraaid. Bij KPN en VodafoneZiggo loopt de actie tot 13 april. 

Ziggo maakt ook de films van Film1 On Demand vanaf dinsdagavond beschikbaar voor klanten met een Mediabox. Die films zijn te vinden in het On Demand-menu onder 'Aanbieders'. 

Bovendien belooft Ziggo de zenders uit het Kids & Comedy-pakket tijdens dezelfde periode open te stellen. Ook worden bij Ziggo op kanaal 13 extra programma's uitgezonden voor kinderen. Op andere momenten wordt op diezelfde zender cabaret voor oudere klanten getoond.

Ook de provider Plinq biedt tot 13 april het Film 1-zenderpakket en meerdere kinderzenders gratis aan.

Frozen 2

De kabelaars staan daarmee op een groeiende lijst van bedrijven die tegemoetkomingen bieden tijdens het coronavirus. Morgen verschijnt in Nederland bijvoorbeeld Frozen 2 op Disney+, maanden eerder dan de filmmaker origineel gepland had.

De grote filmmaatschappij Universal gaat meerdere films zodra ze in de bioscoop verschijnen ook tegen betaling aanbieden via streamingdiensten. 

Online diensten overbelast

Veel mensen werken vanuit huis om infectie door het coronavirus te vermijden. Zakelijke chatdienst Microsoft Teams was daardoor maandag overbelast, net als aanbieders van digitaal onderwijs, zoals Squla

KPN-winkels dicht

KPN besloot maandag al zijn winkels te sluiten, tot zeker het einde van de maand. Ook komen de monteurs van KPN tot begin volgende maand alleen bij urgente storingen bij mensen thuis.

Ziggo besloot dinsdag ook tijdelijk alle winkels te sluiten. Het bedrijf bekijkt de komende dagen hoe de 'winkeldienstverlening' is voort te zetten.

Kijk ook: review Ziggo Mediabox Next 

Mis geen tech-nieuws met onze app: Android en iPhone

Mis geen video: abonneer op ons YouTube-kanaal en zet het belletje aan.

Q&A
Kijk ook
Q&A Samsung Galaxy S20: jullie vragen beantwoord