Tot aan de deur

Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats blijven nog bezorgen

16 maart 2020 14:52 Aangepast: 16 maart 2020 19:07
Beeld © Getty Images

Nu restaurants en kroegen gesloten moeten blijven, draaien bezorgdiensten van maaltijden op volle toeren. Partijen als Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd gaan daar voorlopig mee door.

De nieuwe maatregelen om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan, zorgden voor een shock bij alle horeca-ondernemers in Nederland. De nieuwe regels gelden voorlopig niet voor bezorgdiensten, waardoor Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats nog in bedrijf zijn.

Wel zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo geven de drie bezorgdiensten de mogelijkheid om 'contactloos' het eten te ontvangen. Bij Deliveroo en Uber Eats moet dit handmatig aan een bestelling worden toegevoegd als notitie voor de bezorger. Bij Thuisbezorgd.nl is dit standaard het geval.

Deliveroo zegt dat het bezorging binnenkort standaard contactloos wil maken. Verder krijgen restaurants instructies om de hygiëne in de keuken extra te waarborgen.

Toename restaurants op Thuisbezorgd

Het aanbod van de verschillende bezorgplatformen lijkt nog steeds redelijk ruim, al zijn er wel restaurants die nu ook voor bezorgmaaltijden zijn gesloten. Thuisbezorgd laat aan Bright.nl weten dat het een toename ziet 'in het aantal aanmeldingen van restaurants' de afgelopen dagen. De restaurants op het platform zijn 'grotendeels nog gewoon geopend', aldus de woordvoerder.

Overigens zorgt de gedeeltelijke lockdown niet voor fors meer omzet voor het bedrijf. "In de afgelopen weken hebben wij geen materiële (positieve of negatieve) impact op het aantal bestellingen gezien." Thuisbezorgd heeft wel de mogelijkheid om bestellingen af te halen uitgeschakeld, aangezien dit tegen de Nederlandse maatregelen is.

'Contactloze pizza's'

Pizzaketen Domino's biedt sinds vorige week de mogelijkheid om pizza's contactloos te ontvangen. Het bedrijf zegt daar ook mee door te gaan. "Alle bestellingen zullen contactloos worden bezorgd. Het is niet mogelijk om je bestelling in de winkels op te eten of af te komen halen."

Volgens Domino's wordt de pizza zodra hij uit de oven komt, 'niet aangeraakt met handen'.

Doorbetaling

Verder geeft Deliveroo aan dat het bezorgers die niet kunnen werken vanwege het coronavirus financieel zal compenseren. Dit is het bedrijf wettelijk niet verplicht, omdat de bezorgers als zzp'ers werken.

Ook de bezorgers (en chauffeurs) van Uber zijn zelfstandigen. Uber zegt dat geïnfecteerde bezorgers en chauffeurs tot maximaal 14 dagen financieel gecompenseerd worden als ze door de overheid gesommeerd worden om in isolatie te gaan. Thuisbezorgd.nl heeft bezorgers wél in dienst, waardoor ze beschermd zijn bij ziekte-uitval. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Coronamaatregel: Thuisbezorgd zet je eten op de stoep

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Postbezorging gaat gewoon door, maar wel voorzichtiger

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van