Ga naar de inhoud
Alleen in Europa

Storing treft Microsoft Teams: lastig voor thuiswerkers

Beeld © Microsoft Teams

Microsofts communicatiedienst Microsoft Teams kampte maandag met verbindingsproblemen. Berichten werden niet altijd verzonden.

Thuiswerkers die Microsoft Teams gebruiken voor het overleggen met collega's hadden maandag last van slechte bereikbaarheid van de dienst. Zo werden berichten in de chats regelmatig niet verzonden en waren er ook problemen met teamoverleg.

Volgens techsite The Verge kwamen deze problemen alleen in Europa voor. De storing heeft te maken met het massale thuiswerken vanwege maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Microsoft zei de problemen te onderzoeken. Het bedrijf meldde maandagmiddag dat er aan een oplossing werd gewerkt. Meerdere gebruikers bleven problemen ondervinden.

Tweede keer

Het was voor de tweede keer dit jaar dat Microsoft Teams een grote storing had. Vorige maand was Teams onbereikbaar toen Microsoft vergat om een beveiligingscertificaat te vernieuwen. Er kon drie uur lang nauwelijks worden ingelogd.

Zondagavond was Microsofts gamedienst Xbox Live tijdelijk deels uit de lucht. Het is niet bekendgemaakt of dit komt door overbelasting van de servers.

Gamedienst Stream haalde zondag een nieuw record met 20 miljoen gamers die tegelijkertijd waren ingelogd.

Providers

De grote Nederlandse providers zeggen tegen Bright dat ze voorlopig geen capaciteitsproblemen verwachten door het massale thuiswerken. De grootste toename in het dataverkeer in Nederland de afgelopen dagen werd volgens het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX waarschijnlijk veroorzaakt door het verschijnen van de game Call of Duty: Warzone.

Van
Lees ook
Van online vergaderen tot vpn's: zo werk je veilig thuis
Providers:
Lees ook
Providers: netwerken kunnen toename thuiswerken aan
Bron: Bright
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl