Verily

Zusterbedrijf Google biedt coronascreening aan

16 maart 2020 11:30
Man met mondkapje in de rij op Schiphol Beeld © ANP

Google-zusterbedrijf Verily is een platform gestart om Amerikanen te testen op het coronavirus. Vooralsnog gaat het om een zeer beperkte test.

Databedrijf Verily, onderdeel van Google-moederbedrijf Alphabet, is gestart met Project Baseline. Doel van het platform is om mensen te helpen om gratis een test te laten doen om te kijken of ze drager zijn van het nieuwe coronavirus.

Deelnemers krijgen eerst een uitgebreide vragenlijst, waarna ze wel of niet niet worden doorverwezen naar een arts of medisch centrum.

Vooralsnog is het platform alleen te gebruiken voor inwoners van twee regio's in Californië. Bovendien moeten de geïnteresseerden ouder dan 18 jaar zijn, Engels spreken en willen inloggen met een Google-account.

Google laat weten dat de uitslag van de screening niet gekoppeld wordt aan het Google-account en ook niet wordt doorgestuurd naar verzekeraars.

Verzoek van Trump

De website komt online nadat president Trump vorige week meldde dat Google werkt aan een nationaal testsysteem voor het coronavirus. Volgens Wired was Google niet op de hoogte dat het genoemd zou worden in de toespraak en was een website op dat moment nog niet in de maak.

In een serie van tweets liet Google weten graag te willen samenwerken met de overheid om het coronavirus te bedwingen. President Trump pakte deze gelegenheid weer aan om de tweets uitgeprint mee te nemen naar een nieuwe persconferentie, waaruit volgens hem moest blijken dat Google inderdaad aan een oplossing aan het werken was. Dit was niet direct uit de tweets te herleiden.

Google komt met tips 

Google-baas Sundar Pichai laat in een blogbericht weten dat Google nu wel werkt aan een informatiesite over corona, met daarin recente geautoriseerde informatie en 'handige tips en tools van Google voor personen, leraren en tips voor bedrijven'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gameplatform Steam breekt record door coronavirus

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

KPN sluit alle winkels, geen monteurs aan huis

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Videoland helpt je de corona-maatregelen te doorstaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van