Thuis gamen

Gameplatform Steam breekt record door coronavirus

16 maart 2020 10:06
Beeld © Valve

Gameplatform Steam heeft de grens van 20 miljoen gelijktijdige gebruikers doorbroken, omdat iedereen door het coronavirus thuis zit.

In de nacht van zondag op maandag waren er tijdens een piek op hetzelfde moment 20.313.451 mensen ingelogd op Steam, meldt SteamDB. Dat onafhankelijke platform brengt het gebruik van Steam in kaart. Het is voor het eerst dat zoveel mensen tegelijk gebruikmaken van Steam. Tijdens de piek waren bijna 6,4 miljoen mensen actief een game aan het spelen.

Het vorige record van 19 miljoen gelijktijdige gebruikers was vorige maand nog. Toch is dit geval anders, omdat SteamDB het record toeschrijft aan het coronavirus en de vele mensen die nu thuis zitten.

Counter-Strike het populairst

Het populairst is nog steeds de game Counter-Strike: Global Offensive, die in 2012 verscheen. Het spel werd op zijn piek door 1.024.845 spelers tegelijk gespeeld; het is voor het eerst dat de grens van 1 miljoen gelijktijdige spelers wordt doorbroken. Op de tweede plaats staat Dota 2, met 701.632 gelijktijdige spelers. PUBG komt met 515.050 gelijktijdige spelers op de derde plaats.

Warzone versus Fortnite

De vorige week verschenen gratis multiplayer-game Call of Duty: Warzone is na vier dagen al door 15 miljoen mensen gespeeld. Het blijvend populaire Fortnite heeft nog geen cijfers gedeeld van tijdens de coronacrisis.

Vorige week zei de grootste Italiaanse internetaanbieder al wel dat Fortnite-spelers het netwerk in dat land flink belasten, hoewel er nog geen problemen optreden.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook:

Let op deze valkuilen bij thuiswerken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van