COVID-19

Toernooien FIFA en Call of Duty stopgezet om coronavirus

15 maart 2020 19:26 Aangepast: 15 maart 2020 19:31
Beeld © EA Sports

Gamebedrijven EA en Activision Blizzard trekken de stekker uit alle komende e-sporttoernooien, om verspreiding van het coronavirus in te dammen.

"Dit is een ongekende situatie", schrijft EA in een verklaring. Naast toernooien in voetbalgame FIFA zijn ook e-sportevenementen in schietspel Apex Legends en American Football-game Madden NFL 20 stopgezet. Er wordt pas weer gekeken naar e-sporttoernooien zodra de situatie wereldwijd is verbeterd.

Activision Blizzard heeft alle evenementen in de Overwatch League in maart en april afgeblazen. Dat is de competitieve klasse waarin het schietspel Overwatch wordt gespeeld. "We blijven de situatie met COVID-19 in de gaten houden. Daarnaast luisteren we goed naar de adviezen van stadsbestuur op locaties waar onze game wordt gespeeld."

Call of Duty

Call of Duty is op vergelijkbare wijze getroffen: alle League-toernooien zijn tot nader order geannuleerd. "We snappen dat dit een grote teleurstelling is voor fans, die plannen hadden om live wedstrijden bij te wonen."

De e-sporttoernooien komen op de lijst van vele geannuleerde evenementen door het coronavirus te staan. Google en Facebook hebben recent hun grote conferenties geannuleerd, nadat de Mobile World Congress niet door kon gaan. Ook gamebeurs E3 gaat dit jaar niet door. Volgens geruchten moet Apple wellicht ook de nieuwe iPhone uitstellen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore