Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Fortnite-rivaal

Call of Duty: Warzone heeft inmiddels 15 miljoen spelers

15 maart 2020 10:55 Aangepast: 15 maart 2020 11:00

De gratis online shooter Call of Duty: Warzone wordt na vier dagen al door 15 miljoen mensen gespeeld.

Dat maakte uitgever Activision bekend op Twitter. De nieuwe game wordt gezien als een grote concurrent voor het populaire Fortnite.

In Warzone worden spelers samen in een stad gedropt waar ze elkaar moeten uitschakelen. De laatste overlevende wint, net als in games zoals Fortnite en Apex Legends. Een tweede modus laat je met elkaar strijden om virtueel geld.

Onlangs bleek al dat de game snel populair werd: na één dag werd de nieuwe Call of Duty door 6 miljoen mensen gespeeld. Dat is meer dan Apex Legends, dat na een dag 2,5 miljoen spelers had.

Groeit sneller dan Fortnite

Tot nu toe groeit Warzone ook sneller dan Fortnite deed in zijn eerste dagen: die game had na twee weken 10 miljoen spelers - een mijlpaal die Call of Duty dus al na een halve week voorbij is gestreefd. Fortnite is echter al veel langer beschikbaar en heeft inmiddels 200 miljoen spelers.

De flinke aanwas voor Call of Duty is vermoedelijk ook te danken aan het gratis karakter van de game: iedereen kan hem downloaden zonder een cent uit te geven, net als bij de genoemde concurrenten. Het is daarom nog even afwachten of Warzone ook een commercieel succes is voor de makers. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore