Ga naar de inhoud
Foxconn

iPhone-fabrieken draaien alweer 'boven verwachting goed'

Beeld © EPA

De Chinese fabrieken van Foxconn, producent van onder meer de iPhone, draaien na sluitingen door het coronavirus nu weer 'boven verwachting goed'.

Dat zegt Foxconn-oprichter Terry Gou, meldt Reuters. De fabrieken van Foxconn waren sinds begin februari gesloten, of draaiden niet op volle kracht. Dat had ook mede te maken met de aanlevering van onderdelen; veel andere fabrieken in China en de rest van Azië lagen ook stil.

De mate waarin het werk in de Chinese fabrieken nu wordt hervat "overstijgt onze verwachtingen en verbeelding", zegt Gou. De leveringen aan Foxconn-fabrieken in China en Vietnam zouden weer op het normale niveau liggen.

Goedkopere iPhone

Gou maakt zich wel zorgen over de verkopen van nieuwe telefoons en andere apparatuur. Apple gaf al een omzetwaarschuwing omdat het verwacht veel minder iPhones te verkopen door het coronavirus. Volgens geruchten zou Apple dit voorjaar met een nieuwe, goedkopere iPhone komen.

De productie van smartphones komt in dit kwartaal daarom vermoedelijk op het laagste punt in vijf jaar tijd. Foxconn zag zijn omzet in februari dalen naar het laagste punt in zeven jaar tijd. De fabrikant maakt ondertussen ook mondkapjes.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Alles
Lees ook:
Alles wat jullie willen weten over de Samsung Galaxy S20-serie
Let
Luister ook:
Let op deze valkuilen bij thuiswerken
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl