Tech

Paniek aandelen slaat over naar crypto's: bitcoin gehalveerd in maand tijd

13 maart 2020 08:45
Beeld © Getty

De bitcoin is wordt meegesleept in de paniek onder beleggers over de gevolgen van het coronavirus. De koers van de cryptomunt daalde in een dag met ruim 30 procent.

De bitcoin is vanochtend volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt, net iets meer dan 5000 dollar (4470 euro) waard. Dat was een derde minder dan een dag eerder, toen een bitcoin nog 7500 dollarwaard was.

Gisteren raakte de munt ruim een vijfde van zijn waarde kwijt. Voor de scherpe val van de voorbije dagen was de munt tegen de 8000 dollar waard. Een maand geleden, op 14 februari was de bitcoin nog meer dan 10.000 dollar waard.

Beurzen in mineur

De internationale markten worden de laatste tijd flink opgeschud door de economische gevolgen van het coronavirus, waaronder een scherpe daling van aandelenbeurzen over de hele wereld, een olieprijzenoorlog tussen Saudi-Arabië en Rusland en een inreisverbod in de Verenigde Staten voor mensen uit Europa.

Beleggers op Wall Street hadden de slechtste dag in ruim 30 jaar. De belangrijke Dow Jones-index daalde met 10 procent en bevindt zich net als de bredere S&P 500 en techbeurs Nasdaq officieel in een 'bear market'. Dat is een situatie waarin de koersen per saldo dalen.

Paniek breidt zich uit naar crypto

De onrust onder beleggers lijkt nu dus te zijn overgesprongen naar de ongereguleerde cryptovalutamarkt. Niet alleen bitcoin verloor veel van zijn waarde. Twee andere belangrijke cryptovaluta, ethereum en ripple, verloren respectievelijk bijna 30 procent en ruim 20 procent van hun waarde in de afgelopen 24 uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer forse verliezen op beurzen Azië: Nikkei daalt 6 procent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore