Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Schaarmechaniek

'MacBooks met nieuw toetsenbord komen in tweede kwartaal'

12 maart 2020 16:45 Aangepast: 12 maart 2020 16:58
Beeld © Apple

Apple zou van plan zijn om in het tweede kwartaal van dit jaar een MacBook Pro en MacBook Air met vernieuwd toetsenbord uit te brengen.

Dat zegt de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo, meldt MacRumors. Kuo meldt niet om welke MacBook Pro het gaat. Vermoedelijk betreft het een nieuw 14 inch model, in navolging van de 16 inch MacBook Pro die in november 2019 het 15 inch model opvolgde.

Naast het licht grotere schermformaat is bij die 16 inch MacBook Pro vooral het toetsenbord opvallend. Apple is bij dat model na een aantal jaar weer overgestapt op een toetsenbord met schaarmechaniek. Het vlindermechaniek dat de afgelopen jaren in MacBooks werd gebruikt, blijkt erg vatbaar voor stof en kruimels en kan makkelijk vastlopen.

Positieve reacties

De nieuwe MacBook Pro en MacBook Air zouden dus datzelfde schaartoetsenbord krijgen dat al in het huidige 16 inch-model zit. Volgens Kuo hebben consumenten positiever dan verwacht gereageerd op die 16 inch MacBook Pro. Over dat model zijn ook nog geen klachten geweest rond het toetsenbord.

Weinig invloed coronavirus

Kuo verwacht dat de productie van de nieuwe MacBooks geen vertraging zal oplopen door het coronavirus. Veel fabrieken in Azië liggen momenteel stil of werken op halve kracht. Eind maart zullen toeleveranciers "significante verbeteringen" tonen, op tijd voor de massaproductie van de nieuwe Apple-laptops.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

iOS 14 gelekt: nieuw in iPhone, iPad en Apple Watch

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Alles wat jullie willen weten over de Samsung Galaxy S20-serie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore