Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische auto's

Tesla wil nieuwe fabriek bouwen voor elektrische pick-uptruck

11 maart 2020 10:08 Aangepast: 11 maart 2020 10:16

Tesla wil een nieuwe grote fabriek gaan bouwen voor de productie van de elektrische pick-uptruck Cybertruck.

"Op zoek naar locaties voor Cybertruck Gigafabriek", schrijft Tesla-ceo Elon Musk op Twitter. "Zal in het midden van de Verenigde Staten zijn."

De tweet zorgt er naar verwachting voor dat er een wedloop ontstaat tussen staten en steden die de fabriek graag binnen willen halen, zoals ook eerder het geval was.

Belastingvoordeel

In 2014 streek de bouwer van elektrische auto's neer in Nevada nadat de overheid van die staat een belastingvoordeel van 1,3 miljard dollar toezegde. Tesla opende er een batterijfabriek nadat locaties in Arizona, Californië, New Mexico en Texas waren afgevallen.

Staten waar de vakbonden minder sterk staan, hebben de beste papieren, zegt John Boyd, expert in het selecteren van locaties voor fabrieken. Hij tipt Tennessee, Indiana, Kentucky, Texas en Michigan als goede kanshebbers.

Nashville

In een mail aan The Wall Street Journal schrijft Musk dat Tesla let op steunpakketten vanuit de overheid, transportkosten, een grote beschikbaarheid van geschoolde werkers en kwaliteit van leven. Volgens TechCrunch zou Tesla al in gesprek zijn met de stad Nashville in Tennessee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hierom heeft de Cybertruck zulk vlak plaatwerk

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Tesla Cybertruck waarschijnlijk te onveilig voor Europa'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore