Smart glasses

Politie gaat slimme brillen testen vanaf plaats delict

10 maart 2020 19:36 Aangepast: 10 maart 2020 19:40

De Nederlandse politie experimenteert met slimme brillen, waarmee rechercheurs op afstand met elkaar kunnen samenwerken.

De slimme brillen kunnen beelden vanaf een plaats delict rechtstreeks streamen naar een inlichtingenruimte, waar specialisten van onder meer politie, datadeskundigen en justitie meekijken met de rechercheurs ter plaatse.

Efficiënter werken

De bedoeling is dat de slimme bril binnen een maand op meerdere plekken in Nederland wordt uitgeprobeerd. De politie hoopt met de bril sneller en efficiënter te kunnen werken.

De slimme bril is ontwikkeld door een innovatielab van de politie op de Brightlands Campus in Heerlen. De bril maakt snel bundelen van informatie mogelijk zodat forensische rechercheurs op afstand kunnen worden gecoacht.

Communicatie en foto's

De bril kan zelfs op afstand bediend worden, bijvoorbeeld voor het maken van foto's. Ook kan ermee worden gecommuniceerd.

De politie heeft een wensenlijstje van zo'n tweehonderd toepassingen voor de bril bedacht, maar uiteindelijk worden er daarvan zo'n tien getest.

Geen tech-video missen? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: Komt de slimme bril na de smartphone?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Alles wat jullie willen weten over de Samsung Galaxy S20-serie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore