Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Coronacrisis

Apple-presentatie op losse schroeven: overheid verbiedt events

10 maart 2020 09:20 Aangepast: 10 maart 2020 11:08
Beeld © Apple

De officiële presentatie van de goedkopere iPhone 9 loopt mogelijk gevaar: de Amerikaanse regio Santa Clara verbiedt tijdelijk alle grote evenementen en bijeenkomsten, om infecties met het coronavirus te voorkomen.

Het besluit komt van de regio Santa Clara, de Californische county waar de steden Cupertino, Palo Alto, Mountain View en San Jose onder vallen. Op die locaties zijn zowel het Apple Park als andere Apple-kantoren te vinden. Ook staat daar het Steve Jobs-theater, waar traditiegetrouw nieuwe iPhones worden gepresenteerd.

Het is vanaf 11 maart niet toegestaan om evenementen te organiseren waar meer dan duizend mensen op af komen. Het verbod zal in elk geval drie weken van kracht zijn, waarna de situatie opnieuw wordt geëvalueerd.

Geruchten over iPhone 9

In die periode valt nog net een Apple-evenement dat meermaals in geruchten is opgedoken. Volgens bronnen wil de techreus eind maart een nieuwe, goedkopere iPhone aankondigen, onder de naam iPhone 9 of iPhone SE 2.

Die aankondiging kan door het verbod wellicht niet doorgaan. In het doorgaans gebruikte theater is immers plek voor duizend mensen, waardoor de opgelegde grens al wordt bereikt. De techgigant nodigt bij presentaties journalisten van over de wereld uit, die ook worden begeleid door personeel en experts. 

Apple is voorzichtig

Apple zou er ook voor kunnen kiezen om het evenement een stuk kleiner te maken zodat het alsnog mag doorgaan, maar tot nu toe is het bedrijf voorzichtig rond het coronavirus. Recent bleek dat winkelpersoneel oneindig lang op ziekteverlof mogen tijdens de corona-uitbraak.

Daarnaast lijkt de productie van de nieuwe, goedkopere iPhone in het geding te zijn door het coronavirus. Veel fabrieken in China liggen plat, omdat medewerkers in quarantaine zijn geplaatst of preventief thuisblijven. Dat kan mogelijk zelfs de presentatie van de iPhone 12 in september dit jaar in gevaar brengen.

Techevents gecanceld

Veel andere techbedrijven namen recent ook al maatregelen rond het coronavirus. Google en Facebook zeiden hun grote ontwikkelaarsconferenties in mei af, om mogelijke infecties te voorkomen.

Het is afwachten wat Apple nu gaat doen met zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC. Die vindt doorgaans in juni plaats, ongeveer een maand na de evenementen van concurrenten.

Coronacrisis in tech:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Alles wat jullie willen weten over de Samsung Galaxy S20-serie

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Tekort aan vervangende iPhones dreigt door coronavirus'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore