watchOS 7

Gelekte code: Apple Watch kan later dit jaar slaap tracken

09 maart 2020 19:44 Aangepast: 09 maart 2020 19:55

Een software-update voor de Apple Watch gaat het mogelijk maken om slaap te tracken.

De functie wordt toegevoegd in watchOS 7. Dat blijkt uit gelekte code die 9to5Mac al heeft ingezien.

De Apple Watch zal met de update bijhouden hoe lang en diep je iedere nacht slaapt. Dat gebeurt vermoedelijk door armbewegingen met de bewegingssensoren bij te houden. Andere activiteitentrackers volgen op die wijze ook slaapgedrag.

De slaapfunctie van de Apple Watch lekte al eens eerder naar buiten. In februari zei Bloomberg dat de nieuwe optie zal worden toegevoegd. Daarnaast deelde Apple al eens per ongeluk een screenshot waarin naar een speciale slaap-app werd verwezen.

Tachymeter

De gelekte code verklapt nog meer functies voor de Apple Watch, zoals de mogelijkheid om wijzerplaten met andere Apple Watch-bezitters te delen. Een nieuwe wijzerplaat voegt daarnaast een tachymeter toe, waarmee de afgelegde afstand op een dag wordt gemeten.

Het moet daarnaast mogelijk worden om de Apple Watch van kinderen in te stellen op de iPhone van een ouder. Dat kan nu nog niet: iedere Apple Watch heeft zijn eigen smartphone nodig.

iPad en nieuwe Apple Watch

Eerder vandaag lekte informatie over de volgende Apple Watch naar buiten. Die moet in staat zijn om het zuurstofgehalte in bloed te meten.

Uit code in iOS 14 zou bovendien blijken dat Apple de muisondersteuning in iPadOS wil verbeteren. Dat is geen grote verrassing: volgens recente geruchten werkt Apple aan een iPad-toetsenbord met ingebouwde trackpad, net als op MacBooks.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nieuwe Apple Watch kan zuurstofgehalte in bloed meten'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Alles wat jullie willen weten over de Samsung Galaxy S20-serie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore