Elektrische auto's

Elektrische Mazda MX-30 krijgt ook luxe versie

09 maart 2020 19:35 Aangepast: 10 maart 2020 21:20

De allereerste volledig elektrische Mazda MX-30 komt in september naar Nederland. Behalve de eerder al aangekondigde First Edition, is ook direct de meest luxe 'Luxury version' te koop.

Het is inmiddels een traditie in autoland om eerst een First Edition op de markt te brengen, met allemaal dezelfde opties en vervolgens meerdere varianten van een model. Vaak is dat een model met de meest geliefde opties voor leaseauto's (Nissan Leaf), soms is dat gewoon de duurste variant, om de cashflow op gang te brengen (Tesla Model 3). De Mazda MX-30 kwam er al in een First Edition van 34.000 euro. Maar nu is er ook een Luxury-variant voor 5000 euro meer. 

De First Edition had standaard 18" velgen, adaptieve led koplampen, elektrisch verstelbare stoelen, climate control, head up display, infotainment met 8,8" scherm en adaptieve cruise control. Wat krijg je dan voor je 5000 euro bij de Luxury-versie? Keyless entry (bijna een must), autonoom rijden in de file (nice), Bose-geluidssysteem met 12 speakers (niet verkeerd), 360-gradencamerasysteem, schuif/kanteldak en nog wat nice-to-haves. Losse opties zijn niet te bestellen. Dus of je gaat voor de behoorlijk complete First Edition, of je legt 5000 euro extra neer voor alle opties bij de Luxury-versie. Een middenweg is er niet. 

Van de First Edition zijn er ongezien al 167 besteld, wat knap is in een jaar waarin de bijtelling voor elektrische auto's verdubbelde. Vanaf september kun je de auto bij de dealer vinden. 

Geen video missen? Abonneer je op het Bright YouTubekanaal.

Volg onze updates over elektrische auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Duurtest Mercedes EQC: Benz zonder ine

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Alles wat jullie willen weten over de Samsung Galaxy S20-serie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van