Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische fietsen

Deze handgemaakte e-bike doet steampunk aan

13 maart 2020 08:37 Aangepast: 13 maart 2020 08:55

De AVIONICS VM is een handgemaakte elektrische fiets in een beperkte oplage met tinten steampunk in het ontwerp.

Met de AVIONICS VM zal je hoe dan ook opvallen. Niet alleen vanwege het ontwerp van deze krachtige e-bike, maar vooral ook om dat je slechts één van de 52 eigenaren zal zijn. De twee Polen Bartek en Jaromir maken deze e-bike in een oplage van slechts 52 modellen exclusief voor de Zwitserse M.A.D. Gallery, waar kunst en machines samenkomen. 

Het tweewieler kunstwerk combineert een extra sterk chroom molybdeen stalen frame met chrome stalen onderdelen voor contrast en een Jatoba houten accubehuizing, handvaten en zadel. Met name de houten accubehuizing met zijn organische ronde hoeken en zijn houten acculader met analoge ampèremeter verwijst naar de steampunk-invloeden.

De AVIONICS VM is uitgerust met een enorme 5000 Watt elektrische motor, die een koppel levert van 125 Nm. De topsnelheid is 59 kilometer per uur. De actieradius is ook klein. Met een volle accu haal je weliswaar 120 kilometer, maar dat is in de laagste stand van 250 Watt zoals een standaard e-bike dat heeft. 

De AVIONICS VM heeft naast de lage 250 Watt stand, een 500W en een 750W stand. In de powerforce-modus krijg je het volle vermogen van de elektrische motor.

De AVIONICS VM heeft 26 inch wielen met 3 inch breden banden, heeft forse 8 inch schijfremmen met een ZigZag retro-profiel en is waterdicht. Aan al dit moois hangt wel een prijskaartje van zo'n 17.000 euro, exclusief BTW en verzendkosten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Switch onthult retro-futuristische elektrische motorfiets

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

E-bike opgevoerd? In Frankrijk krijg je 30.000 euro boete

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

E-bikes krijgen traploze automaat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore