Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Gezondheid

'Nieuwe Apple Watch kan zuurstofgehalte in bloed meten'

09 maart 2020 10:09 Aangepast: 09 maart 2020 18:17

De volgende Apple Watch zou voor het eerst de zuurstofverzadiging in het bloed kunnen meten.

In stukjes code van iOS 14 is sprake van zuurstofmeting in de Apple Watch, meldt 9to5Mac, dat al een deel van iOS 14 in handen heeft. Het horloge zou onderscheid kunnen maken tussen een gezonde zuurstofspiegel van tussen de 95 en 100 procent, en een zuurstofgehalte van onder de 80 procent.

Als het zuurstofgehalte onder die grens komt, geeft de Apple Watch zijn gebruiker een waarschuwing. Mogelijk is er dan sprake van problemen met de luchtwegen of het hart. De Apple Watch kan al langer de hartslag van gebruikers in de gaten houden, en waarschuwt hen bij problemen een arts te raadplegen.

Misschien ook naar oudere Watches

Mogelijk kan alleen de aanstaande Apple Watch Series 6 het zuurstofgehalte in het bloed meten. Het zou ook kunnen dat de functie met de vernieuwde hartslagmeter werkt die sinds de Apple Watch Series 4 aanwezig is.

Daardoor zouden gebruikers met een bestaande Apple Watch de zuurstofmeting gebruiken na een update naar watchOS 7. Zuurstofmeting is met andere smartwatches al langer mogelijk, zoals sommige modellen van Fitbit.

Eindelijk slaapmeting

Apple zou ook tekortkomingen aan de ECG-functie van zijn horloge aanpakken. Sinds de Apple Watch Series 4 kunnen de horloges van Apple een hartfilmpje maken, als gebruikers hun wijsvinger op de kroon van het horloge leggen. Maar als de hartslag tussen de 100 en 120 slagen per minuut ligt, geeft het horloge geen uitsluitsel. Met de functie kunnen gebruiken zelf de eerste tekenen van een hartritmestoornis detecteren.

De Apple Watch zou met watchOS 7 ook de langverwachte slaapfunctie krijgen waarmee gebruikers hun slaapritme kunnen bijhouden. De Apple Watch heeft al een slaapapp, maar die bevat de functie nog niet. De volgende Apple Watch en nieuwe software voor bestaande modellen worden in september verwacht.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Groot onderzoek naar voorspelling hartstoornis met Apple Watch

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alles wat jullie willen weten over de Samsung Galaxy S20-serie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore