Elektrische fietsen

Fietsfabrikant Accell ziet toekomst in privé-lease van fietsen

06 maart 2020 20:32 Aangepast: 06 maart 2020 20:40
Accell is bekend van onder meer Sparta, Batavus en Koga. Beeld © Accell Group

Accell ziet een goede toekomst weggelegd voor het privé leasen van fietsen en maakt daar dit jaar een speerpunt van.

Dat meldde de fietsenfabrikant in zijn vooruitzichten voor 2020 na de publicatie van jaarcijfers. Het bedrijf ziet dat het bezit van fietsen minder belangrijk wordt en wil daarop inspelen.

Dat mensen liever huren dan kopen blijkt ook uit de populariteit van fietsabonnementen zoals Swapfiets.

Koga, Batavus, Sparta

Accell bood in januari voor het eerst zijn merken Koga, Batavus en Sparta ook voor private lease aan. Het zakelijk leasen van fietsen was al langer mogelijk.

Verder denkt de fietsenfabrikant dit jaar te kunnen groeien door de aanhoudende sterke vraag naar elektrische fietsen en bakfietsen. Ook zal Accell op zoek gaan naar kansen om fietsen in grote volumes af te zetten naar grote organisaties, zoals vorig jaar bij de Nederlandse politie.

De maker van rijwielen hoopt verder op veel interesse in zijn nieuwe modellen als Haibike Flyon, Lapierre Xelius, Ghost Superfit en de fiets van het jaar Batavus Finez.

Sterke verkoop e-bikes

Het afgelopen jaar boekte Accell meer omzet. De sterke verkopen van e-bikes en bakfietsen stuwden de opbrengsten naar 1,11 miljard euro. Dat is een stijging van 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De fietsenfabrikant vindt het effect van het nieuwe coronavirus op de onderneming nog onduidelijk. De voorraden zijn momenteel op redelijk niveau maar voor sommige onderdelen kunnen nu al vertragingen voorspeld worden. Daardoor wordt de introductie van nieuwe modellen mogelijk uitgesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe e-bike van Stella heeft kliksysteem voor accessoires

Meer video's over e-bikes? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van