Elektrische auto's

Fiat 500 gaat ook elektrisch

06 maart 2020 14:37 Aangepast: 06 maart 2020 15:27

De Fiat 500 is helemaal vernieuwd en gaat elektrisch. Alleen nog maar elektrisch.

De Fiat 500 is grondiger vernieuwd dan ooit. Het retrokarretje krijgt een visuele update, maar heeft onderhuids pas echt een metamorfose ondergaan: hij gaat helemaal elektrisch. In eerste instantie zal het oude model nog steeds als benzineversie verkocht worden naast de nieuwe versie die je alleen kunt kopen met accu en elektromotor. 

Wat opvalt aan de nieuwe Fiat 500 is dat het geen evolutie is van het bestaande model, maar meer een herinterpretatie van de oer-500 uit 1957. De heuplijn is veel extremer zichtbaar gemaakt en de naad van de motorkap komt overeen met het origineel. Van de zijkant lijkt hij wel sterk op de vorige 500. 

320 km actieradius

Straks kun je de tweede generatie 500 kopen als benzineauto of hybride versie, en de derde generatie met een 42 kWu accu voor een bereik van 320 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Bovendien kun je laden met 85 kW. In 10 minuutjes kun je zo weer 100 kilometer verder.

De prestaties zijn ook prima. In 9 seconden zit je op 100 kilometer per uur. Bij 150 km per uur is de auto begrensd. Kun je in Nederland net je rijbewijs niet meer kwijtraken op de snelweg. Ideaal!

Op je voorgangers hoef je ook niet meer te letten, want de cruise control houdt zelf afstand. Heb je mooi tijd om met het nieuwe Uconnect 5-systeem te spelen dat draadloos Carplay ondersteunt en op termijn ook de draadloze Android Auto.

Cabrio?

Fiat zegt zelf dat de auto in eerste instantie alleen als cabrio geleverd wordt, maar dat is een beetje misleidend. De oplossing zit meer tussen een cabrio en een groot zonnedak in. De zijramen en hun stijlen blijven gewoon staan. Het karretje is nog steeds niet groot, maar wel 6 centimeter langer en 6 centimeter breder geworden. 

De prijs van deze elektrische 500 in de eerste limited-edition versie is net geen 39.000 euro, inclusief thuislader. Dat is best pittig vergeleken met de Mini Electric en de elektrische Honda. Maar die hebben wel aanzienlijk kleinere accu's en dus ook een kleiner bereik. 

Volg onze updates over elektrische auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Waar blijven de goedkope elektrische auto's?

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Nooit een lege accu: alles over laadpalen en snelladers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van