Coronavirus

Topman Twitter denkt nog eens na over Afrika-plan

05 maart 2020 21:37

Twitter-topman Jack Dorsey gaat mogelijk niet een half jaar vanuit Afrika werken in verband met het coronavirus.

De topman van Twitter, Jack Dorsey, denkt nog eens goed na over zijn plan om dit jaar zes maanden lang vanuit Afrika te werken. De wereldwijde epidemie met het nieuwe coronavirus heeft hem op andere gedachten gebracht, liet Dorsey weten op een conferentie. "In het licht van Covid-19 en alle andere dingen die gaande zijn, moeten we het plan heroverwegen", aldus Dorsey. Welke andere omstandigheden een rol spelen, maakte hij niet duidelijk.

Het plan om een halfjaar in Afrika te verblijven zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij analisten, die vraagtekens zetten bij Dorseys stijl van besturen. De baas van Twitter legde op de conferentie uit dat hij in Afrika wilde wonen met het oog op de verwachte bevolkingsgroei op het continent. Een beter begrip van de Afrikaanse markt zou Twitter vervolgens aan meer gebruikers kunnen helpen, redeneerde hij.

De medeoprichter van Twitter ligt naar verluidt onder vuur van de activistische belegger Elliot, in Nederland bekend als voormalige plaaggeest van verffabrikant AkzoNobel. Het hedgefonds van miljardair Paul Singer zou zich hebben ingekocht bij Twitter om aan te sturen op het vertrek van Dorsey.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore