Bedacht door scholier

Nieuwe NASA Mars-rover heet Perseverance

05 maart 2020 21:41 Aangepast: 06 maart 2020 16:14
Beeld © NASA

De nieuwe Mars-rover van NASA gaat vanaf nu door het leven als Perseverance. De naam is bedacht door een Amerikaanse scholier. 

Na Curiosity zal volgend jaar ook Perseverance op Mars onderzoek doen. Deze naam heeft de nieuwe Mars-rover van NASA gekregen. Perseverance staat voor volharding en doorzettingsvermogen. 

Voor de naam werd een essaywedstrijd onder Amerikaanse scholieren gehouden met meer dan 28.000 inzendingen. Alexander Mather gaat er met de eer vandoor. Eerder kregen Curiosity en daarvoor Sojourner, Spirit en Opportunity ook hun namen van scholieren.

"Alex en zijn klasgenoten zijn de Artemis-generatie", stelt Thomas Zurbuchen van NASA. "Zij gaan de volgende stappen in de ruimte zetten die naar Mars leiden. Dat inspirerende werk zal altijd doorzettingsvermogen vereisen."

Lancering

Interesse voor de ruimte werd bij Mather gewekt door een bezoekje aan een ruimtekamp in 2018. "Deze Mars-rover zal helpen om de weg vrij te maken voor menselijke aanwezig daar en ik wou proberen om op alle mogelijke manieren te helpen", zegt Mather. "Weigeren van de uitdaging was geen optie." 

De scholier mag samen met zijn familie aanwezig zijn bij de lancering van de rover in de zomer. Perseverance weegt iets meer dan duizend kilo en gaat onder andere op zoek naar micro organismen. De rover zal tevens het klimaat van de planeet in kaart brengen. Perseverance moet 18 februari 2021 op Mars landen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hoogste resolutie foto van Mars ooit: 1,8 miljard pixels

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van