Entertainment

Sjakie en de chocoladefabriek komt in nieuw jasje terug

05 maart 2020 16:52 Aangepast: 05 maart 2020 18:19
Beeld © ANP

De Nieuw-Zeelandse acteur en regisseur Taika Waititi (44), bekend van zijn films 'Jojo Rabbit' en 'Thor: Ragnarok', gaat voor Netflix een animatieserie schrijven en regisseren die is geïnspireerd op het kinderboek 'Sjakie en de chocoladefabriek' van de Engelse schrijver Roald Dahl.

Daarnaast ontwikkelt Waititi nog een animatieserie die draait om de Oempa Loempa's, die in de chocoladefabriek werken. Beide series bouwen volgens Deadline voort op het verhaal in het boek, al blijft wel de geest van Dahl's kinderboek in de series behouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Violet' uit Sjakie en de Chocoladefabriek overleden

De nieuwe animatieseries vormen het begin van een uitgebreide samenwerking tussen Netflix en The Roald Dahl Story Company, de organisatie die de auteurs- en merkrechten van de in 1990 overleden auteur beheert. De erfgenamen willen nog meer van zijn verhalen laten herleven, waaronder Matilda, De Griezels en De GVR.

Waititi won in januari een Oscar voor zijn beste bewerkte scenario voor Jojo Rabbit. Hij is op dit moment druk bezig met de vierde Thor-film, Thor: Love and Thunder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Netflix laat voortaan top 10 populairste films en series zien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van