Bright Podcast 🎤

Podcast: 'Amazon heeft het kapitalisme gehackt'

08 maart 2020 16:59 Aangepast: 12 maart 2020 20:53
Beeld © Getty Images

Amazon gaat binnenkort écht meedoen op de Nederlandse markt. Maar concurreert het bedrijf wel eerlijk? En zijn we als consumenten wel gebaat bij Amazon? We bespreken de schaduwkanten van Amazon in deze podcast

Volg de Bright Podcast: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Amazon lijkt binnenkort naar Nederland te komen. Nederlanders konden al spullen bestellen via de Duitse pagina van Amazon, maar dit jaar zou de techgigant echt gas gaan geven in ons land.

Wat betekent dat voor Nederlandse consumenten en webwinkels? En moeten we wel blij zijn met de komst van een reus als Amazon? Hoe is het bedrijf überhaupt zo groot geworden? 

Luister de podcast:

Op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Devs, nieuwe serie uit de koker van Alex Garland die eerder Ex Machina en Annihilation maakte. Gaat over de dark side van big tech, tot aan quantumcomputers aan toe. De trailer oogt veelbelovend.

App: BVA, faillissementsveilingen maar ook andere veilingen: bijvoorbeeld als een bedrijf een partij goederen snel kwijt wil.

Serie: Unabomber In his own words. Van een veelbelovend wiskunde-talent tot 's werelds meest beruchte anti-technologie-terrorist. Hij mailde 17 bombrieven naar wetenschappers om een anti-technologische revolutie te ontketenen. Het lukte de FBI 17 jaar lang niet de Unabomber te vinden. In deze docuserie hoor je hem ook zelf praten.

Serie: Castlevania, het derde seizoen seizoen. Gebaseerd op de gelijknamige gameserie, waarin de hoofdpersonen het opnemen tegen Dracula en andere vampiers. Dat gebeurt in deze animatieserie ook, met behoorlijk expliciet in beeld gebrachte gevechten.

Voor de volledigheid: In het hoorspel was een specifiek toetsenbord te horen, de Vortex Race 3 (met Cherry MX Silvers).

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van