Voetgangers

Nieuwe zelfrijdende auto's zien voetgangers al op 500 meter

05 maart 2020 11:23 Aangepast: 05 maart 2020 20:55
Beeld © Waymo

De nieuwste versie van het zelfrijdende systeem van Google-zusterbedrijf Waymo kan voetgangers en stopborden al vanaf 500 meter afstand zien.

De vijfde versie van het zelfrijdende systeem van Waymo bestaat uit 29 camera's, naast de radar en LIDAR, om zijn omgeving in kaart te brengen. Het systeem kan nu voetgangers en verkeersborden zien vanaf 500 meter afstand, meldt Waymo.

Het bedrijf claimt dat zijn radars nu de meest geavanceerde zijn van alle beschikbare zelfrijdende systemen. Het bedrijf zegt de onderliggende architectuur en de verwerking van de signalen opnieuw te hebben ontworpen. Dat levert een radarsysteem op dat specifiek is toegespitst op autonoom rijden.

Verder kijken

Het systeem biedt nu een hogere resolutie, een groter bereik en een groter zichtveld dan eerder versies van Waymo. Het LIDAR-systeem, een soort laserradar die de omgeving driedimensionaal vastlegt, kan objecten nu op 300 meter afstand zien. De LIDAR-systemen van concurrenten Velodyne en Luminar zien objecten op respectievelijk 200 en 250 meter afstand.

Het nieuwe Waymo-syteem zal worden uitgerold in de nieuwe vloot zelfrijdende auto's van het bedrijf. Waymo koopt daarvoor 20.000 exemplaren van de elektrische Jaguar I-Pace. Die worden in eerste instantie ingezet als zelfrijdende taxi in de grote praktijktest van Waymo in de Amerikaanse stad Phoenix.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Expert zelfrijdende auto's moet 179 miljoen betalen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zelfrijdende auto navigeert in bar weer door grondradar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van