Update gepland

KPN maakt 'lelijke HDR-optie' bij interactieve tv toch optioneel

04 maart 2020 19:22 Aangepast: 04 maart 2020 19:40
Beeld © ANP

KPN gaat het toch mogelijk maken om de HDR-optie op nieuwe settopboxen uit te schakelen. Volgens veel klanten worden tv-zenders lelijker door de verplicht ingestelde functie.

Een geplande nieuwe software-update maakt het mogelijk om de nu verplichte HDR-schakelaar weer uit te zetten, belooft een woordvoerder aan Tweakers. Die nieuwe update wordt nu ontwikkeld.

KPN bracht recent een update voor interactieve televisie op Arris VIP 5202-ontvangers uit. Hierbij staat standaard de HDR-kleuroptie ingeschakeld, waardoor zenders een groter kleurbereik hebben.

Volgens veel KPN-klanten zorgt de HDR-optie voor een lelijker beeld. Dat is wellicht deels omdat Nederlandse tv-zenders bijna niks in HDR uitzenden en de software de beelden daarom omzet.

Contact opnemen

Klanten die niet kunnen wachten op de update, mogen contact met KPN opnemen zodat hun software kan worden teruggedraaid. Zij krijgen dan een oude update waarin HDR niet wordt afgedwongen.

Daarmee komt KPN terug op een eerder standpunt. Recent zei het bedrijf de HDR-optie te blijven forceren, ondanks de kritiek van meerdere klanten. Er zouden namelijk ook veel klanten blij zijn met het besluit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Interactieve tv bij KPN verplicht in HDR, zelfs als het lelijk is

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van